Erasmus+

Nagy örömünkre iskolánk támogatást nyert az ERASMUS+ Európai Uniós pályázaton.

Cím: INTEReST
„Strengthening an Interdisciplinary Approach for an Effective Science Teaching and Learning” (A tantárgyköziség erősítése a hatékony természettudományos oktatásért és tanulásért)

Koordinátor iskola: Jedlik Ányos Gimnázium

Partneriskolák:

  • Pakruojo “Atzalyno” Gimnazija (Litvánia)
  • Agrupamento de Escolas Daniel Sampaio (Portugália)
  • Akdeniz Mersin Deniz Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Törökország)

Időtartam: 2018. szeptember 1. – 2020. augusztus 31.

Elnyert támogatási összeg: 99.288 Euro (32 millió HUF) – A négy iskolának két évre. Jedlik Ányos Gimnázium: 27.196 Euro (8,8 millió HUF)

Értékelés: 89,5 /100 pont (62 Magyarországon beadott pályázatból 36 kapott támogatást)

A pályázat témája és célja:

A pályázat megszületését az az igény motiválta, hogy lehetőséget nyújtson a természettudományos tantárgyakat oktató kollégáknak több tantárgyat magukba foglaló projektek kivitelezésében, a diákoknak a különböző órákon tanultak összegzésére és a mindennapi élethez kapcsolására, illetve az angol szakos kollégáknak terepet biztosítson a CLIL (Content and Language Integrated Learning) módszer gyakorlására.

A projekt során a 4 iskola matematika, fizika, biológia és kémia szakos tanárai kisebb munkacsoportokban összehasonlítják a résztvevő országok természettudományos oktatásának gyakorlatát és közös órákat, rövidtávú projekteket terveznek. Ezeket az órákat a projekttalálkozókon ki is próbálják a résztvevő diákok segítségével.

A második év végére összefoglaló gyűjteményt készítünk mindenki számára elérhető óra- és projekt tervekkel.

Tervezett tevékenységek és mobilitások: A két  év során minden iskola otthont ad egy projekttalálkozónak, ahol a partneriskolákból 3 tanár és 4 diák vesz részt. A találkozók közötti időben a résztvevők emailben és  Skype-on dolgoznak együtt.

Munkanyelv: Angol

Friss hírek a programmal kapcsolatban: https://jedlikinternational.wordpress.com/

A pályázatunk honlapja: http://www.interest-erasmus.net/

Galéria