Események a 2023/2024 tanévben

Népek karneválja

Február 21-én, pénteken tartottuk meg a hagyományos Népek Karneválját, ahol számos színvonalas produkciót tekinthettünk meg az iskolánkban angolon kívüli idegennyelveket tanuló diákjaink előadásában.

Szalagavató bál

2024. január 13-án tartottuk meg hagyományos szalagavató bálunkat.

XIII. Jakucs László Nemzetközi Földrajzverseny

2024. február 8-án zajlott iskolánkban a Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny első fordulója, melyet már XIII. alkalommal hirdetett meg a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara.

Hídlátogatás

A 11. évfolyam fizika fakultációs diákjai január 25-én hídlátogatáson vettek részt az Erzsébet hídnál Cynolter Ágnes tanárnő, Sebestyén Zoltánné tanárnő és Kékesi Attila tanár úr kíséretében.

Gyertyagyújtás

A téli szünet előtti utolsó tanítási napot közös gyertyagyújtással, énekléssel kezdtük.

Betlehemes játék

Hagyományainkhoz híven az 5.A osztály betlehemes játékkal készült, és járta vele az osztályokat december 19-én délelőtt.

Mikulás

December 6-án hozzánk is ellátogatott a Mikulás.

Öregdiák találkozó

Öregdiák Találkozóra hívtuk „kerek évfordulós” egykori tanítványainkat, az 1953, 1963, 1973, 1983, 1993, 2003, 2013-ban érettségizett diákokat.

Gyertyagyújtás

December elsején meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorúnkon. Az ünnepi hangulatot az iskolai énekkar műsora alapozta meg.

Rendhagyó természettudomány tanóra

November 29-én az 5.A osztály egy rendhagyó természettudomány tanórán vett részt, melyen két jómadár, egy tyúk, Hópihe és egy kakas, Konyhakakas voltak a vendégek és bemutatópéldányok.

Reptérlátogatás

A 11.B osztály fizika fakultációs tanulói november 6-án repülőtérlátogatáson vettek részt a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren

Felvételi játszóház

November 7-én került sor a Jedlik iránt érdeklődő negyedik évfolyamosok számára szervezett felvételi játszóházra.

Látogatás Vermes Miklós sírjánál

Halottak napja alkalmából a 10.B osztály természettudományos tagozata felkereste Vermes Miklós tanár úr sírját, ahol koszorút helyeztek el. Dr. Sebestyén Zoltánné tanárnő mesélt a diákoknak a tanár úr munkásságáról és személyiségéről, Muki bácsival közös emlékeiről.

Gólyabál

Az egész héten át tartó megmérettetések lezárásaként október 27-én tartottuk meg a hagyományos gólyabálunkat, ahol a friss jedlikesek bemutatkozhattak egymásnak és a felsőbb éveseknek egyaránt.

Előadás a Csillagászat Világnapján

Az október 12-ei Csillagászat Világnapját ünnepelve egy izgalmas program keretében mintegy 200 diák hallgathatott meg ismeretterjesztő előadást arról, hogy lehet-e idegen élet az univerzumban.

Hétvégi túra

Október 15-én, vasárnap iskolánk lelkes diákjai és tanárai, néhány szülővel kiegészülve, őszies (ámde csapadékmentes) időben 11 km-es gyalogos túrát tettek a budai hegyekben.

A zene világnapja

Október 1. a zene világnapja, amit iskolánkban szeptember 29-én ünnepeltünk meg.

Tanévnyitó

Átadták iskolánk megújult épületét. A 2018-ban,  az iskola ideiglenes épületbe költözésével kezdődött felújítási projekt zárult le a mai napon, amikor átvágták a nemzeti szalagot, és ezzel ünnepélyesen átadták a Jedlik Ányos Gimnázium felújított és kibővített épületét.