Medtronic interaktív óra

Május 30-án, csütörtökön iskolánkba látogatott a Medtronic high-tech orvosi eszközökkel foglalkozó vállalat három munkatársa (Király András volt jedlikes diák, valamint Berényi Brigitta és Gaebele Tibor), akik interaktív bemutatót tartottak a 11. évfolyam biológia fakultációs diákjainak, a 10.B osztály természettudományos tagozatosainak, valamint az érdeklődő tanároknak.

Az óra elején röviden bemutatták a cég profilját, majd rövid elméleti bevezetőt tartottak a nap témájáról, a sebészetről. Ezután következett az interaktív rész, ahol a jelenlévőknek lehetőségük volt kipróbálni a magukkal hozott eszközöket (természetesen különböző szövetutánzatokon, és nem egymáson…). A diákok megtapasztalhatták például a különféle sebészeti varrógépek használatát, kipróbálhattak elektrosebészeti eszközöket, illetve letesztelhették magukat egy laparoszkópiás tréninggépen különféle ügyességi feladatok végrehajtásával.

Az élményszerű gyakorlati tapasztalatok mellett a diákok hasznos ismeretekkel gazdagodhattak az interaktív óra során, és választ kaphattak számos kérdésükre a sebészettel kapcsolatban. Az esemény az orvosi, egészségügyi pályák iránt érdeklődő tanulóknak kiváló pályaorientációs foglalkozás is volt egyben. Az alábbiakban Holczer József és Kékesi Attila tanár urak fényképeiből tekinthetnek meg egy válogatást.