Keresztúttal gazdagodott a kápolna

2024. április 12-én a Jedlik Ányos Gimnázium kápolnájában Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke felavatta és megáldotta a keresztút-kompozíciót. Elmondta, hogy nagy örömmel érkezett elvégezni a felszentelés szolgálatát, hogy ezen a keresztúton és a kápolnán is ott legyen Isten áldása.

Az Adorján Attila Munkácsy-díjas festőművész 14 festményből álló alkotásának felavatása és felszentelése alkalmából tartott eseményen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy amikor belépett az iskolába, meghatódottság és a megdöbbenés érzése egyszerre kerítette hatalmába; annyira erős benyomást tett rá a hely, amely valósággal lenyűgözte.

Az államtitkár külön köszönetet mondott a műalkotást felajánló Németh Szilárd országgyűlési képviselőnek, a Jedlik Ányos Gimnázium öregdiákjának.

Bese Benő, a gimnázium igazgatója köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a tavaly augusztusban birtokba vett, újjáépített gimnázium mindannyiuk számára olyan lehetőség, amelyet meg kell becsülni, azzal jól kell sáfárkodni, hiszen lehetőségeit tekintve ez több is mint egy iskola, Magyarországon, de egész Európában is különlegesnek számít.

A kápolna, amely most ezzel a kompozícióval tovább gazdagszik, mindenki számára nyitva áll, aki akár csak egy kis békére, csendre vágyik – hangsúlyozta az igazgató.

Forrás: MTI/MTVA
Fotó: MTI/ILLYÉS TIBOR

Galéria