Bolyai csapatverseny

Idén október 12-én hatodik alkalommal adott otthont a Jedlik Ányos Gimnázium a Bolyai Matematika Csapatverseny területi fordulójának.

A 156- legfeljebb ​négyfős- csapat 16 iskolából érkezett. Amíg a diákok lázasan törték fejüket a jobbnál-jobb megoldásokon, addig a kísérőket az ebédlőben egy kis harapnivaló és a  Nemzeti Tankönyvkiadó által szervezett ismertető várta. Később megkapták a versenypéldák egy-egy sorozatát a megoldásokkal.

A 60 perc, amíg a verseny tar​tott, igen gyorsan elszaladt és már csak a gimnázium tanárainak maradt az évfolyamonként egy feladat javítása és az eredmények gépre vitele. Estére ez is elkészült.

A verseny zökkenőmentes lebonyolításáért köszönet illeti a gimnázium vezetése és 24 tanára mellett a 42 segítő diákot és a technikai dolgozókat is. A családok és a felkészítő tanáro​​k munkájának köszönhetően a 620 diák vidáman, a sikeres szereplés érzésével távozott.

Egy jó hangulatú délután után izgalommal várjuk az eredményhirdetést, ahol kiderül, hogy kik jutottak a november végén megrendezésre kerülő második fordulóba. A végső sorrend a szóbeli forduló után dől el.

November 9-én a Bolyai Magyar Csapatversenyre várjuk a versenyző csapatokat és kísérőiket!     
 
Budapest, 2012. október 18.

Árváné Doba Mária
kerületi ​matematika tantárgygondozó​

Galéria