Sajtótájékoztató: felújítják iskolánkat

2016. június 8-án a természettudományi laboratóriumunk vendége volt Dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Morovik Attila, Csepel alpolgármestere, és Tóth János tankerület-igazgató.

A látogatás sajtótájékoztatóval kezdődött, melyen az államtitkár arról beszélt, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai (MTMI) képzések fejlesztésére nagyobb figyelmet fog fordítani.
Németh Szilárd ezután bejelentette, hogy a 2016/2017-es tanévben megkezdődik a Jedlik Ányos Gimnázium épületének teljes körű felújítása, valamint iskolánk megkapja a 21. századi oktatáshoz szükséges felszereléseket is. A csepeli önkormányzat létrehoz továbbá egy alapítványt a természettudományos oktatás fejlesztésének támogatására.

Az eseményen jelen volt Bese Benő, iskolánk igazgatója is, aki a tanári kar, a diákok és a szülők is nevében is köszönetet mondott az iskola fejlesztéséért.

A sajtótájékoztató után tizedikes diákoknak Dr. Palkovics László az iskola Öveges Természettudományi Laboratóriumában "Fizika az autózásban" címmel tartott előadást, ezután Dr. Brutovszky Gabriella és Holczer József végzett fénnyel kapcsolatos demonstrációs kísérleteket, majd Radnai Tamás mutatta be, hogyan kell a fény hullámhosszát megmérni.

(csepel.hu, fotók: Somfai Sándor)