Letették iskolánk új épületének alapkövét

2022. január 28-án, pénteken Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Mager Andrea, az állami vagyongazdálkodásért felelős tárca nélküli miniszter, Németh Szilárd a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és jedlikes öregdiák, Tóth János, a Dél-Pesti Tankerületi Központ vezetője, Bese Benő, iskolánk intézményvezetője, Molnár Dominika és Vizi Gergely, iskolánk tanulói, valamint az építtető BMSK Zrt. és a kivitelező Laterex Zrt. képviselői elhelyezték iskolánk új épületének alapkövét.

Az eseményen részt vett még Borbély Lénárd XXI. kerületi polgármester, továbbá Simicskó István KNDP-s frakcióvezető és Bácskai János, Ferencváros korábbi polgármestere, mindketten volt jedlikes diákok. 

Az alapkőbe kerülő időkapszulába az aktuális magyar forint forgalmi érmesort, a Magyar Nemzet pénteki számát, a JÁG 70. és 75. évfordulójára készített évkönyveit, a tantestületről készült fotót, jedlikes nyakkendőt és sálat, az iskola alapító okiratának másolatát, digitális formában pedig az összes eddig végzett osztály tablóját és névsorát, továbbá az épület tervdokumentációját helyezték el.

A meglévő épület 4800 négyzetméteres új szárnnyal bővül, amiben 11 új szaktanterem egészít ki a főépületben felújított 34 tantermet, emellett új aula, színházterem, valamint tornaterem épül. A felújítási munkálatok 2021. november 18-án kezdődtek, az átadás várható időpontja pedig 2023. október 15.

(Képek: MTI, magyarepitok.hu)