Tájékoztatás a hit- és erkölcstan oktatásáról

A hit- és erkölcstan, illetve az erkölcstan iskolai oktatásával kapcsolatban a következőkről tájékoztatom Önöket:

A vonatkozó jogszabály értelmében az állami iskolák 1-8. évfolyamán az erkölcstan óra vagy a helyette választható, elismert egyházak által szervezett hit-és erkölcstan óra a kötelező tanórai foglalkozások része. Tehát a gyermek iskolai beíratásakor (illetve az 5. évfolyamon) adatlap kitöltésével valamelyiket választania kell a szülőnek.

A jogszabály lehetőséget ad arra, hogy a szülő a következő tanévtől módosítsa az erkölcstan vagy a hit-és erkölcstan tantárgyra vonatkozó választását. Szándékát minden tanév május 20-áig írásban kell közölnie az iskola igazgatójával és a választott egyház hitoktatójával (képviselőjével).

Az elmúlt évhez hasonlóan a hit-és erkölcstan oktatással kapcsolatos ismeretekről az Országgyűlés által elismert 27 magyarországi egyház, vallásfelekezet és vallási közösség idén is ismertetőt tarthat a szülőknek.

Ezúttal három iskolában lesz lehetőségük az egyházak képviselőinek tájékoztatást adni a hit-és erkölcstan oktatással kapcsolatos elképzeléseikről. Az alább megadott helyszínekből azt választhatják a szülők, amelyik számukra a legmegfelelőbb. Mindegyiken ugyanazt a tájékoztatást kapják. Kezdési időpontok és helyszínek a hit-és erkölcstan oktatással kapcsolatos egyházi tájékoztatásokról:

Február 27. Hétfő, 17 óra: Herman Ottó Általános Iskola
(XXI. Dr. Koncz János tér 1. tel.: 420-5269)

Március 6. Hétfő, 17 óra: Eötvös József Általános Iskola
(XXI. Szent István u. 232. tel: 278-2148)

Március 13. Hétfő, 17 óra: Karácsony Sándor Ált. Iskola
(XXI. Rákóczi F.u. 106-108. tel: 276-6167)

Ha kérdéseik merülnek fel, Tankerületünk fent található elérhetőségein kereshetnek bennünket.
Budapest, 2017. február 13.

Tisztelettel:
Tóth János s.k.
tankerületi igazgató