e-Beiratkozás

Tájékoztatjuk a tanulmányaikat 2019. szeptemberében megkezdő tanulóink gondviselőit, hogy az idei évtől kezdődően a beiratkozás egyes lépéseit a Kréta rendszer e-ügyintézési felületén keresztül is el lehet végezni.

Felhívjuk figyelmét, hogy az e-ügyintézésen keresztül lebonyolított beiratkozás nem kötelező, és semmilyen formában nem helyettesíti a hagyományos, személyes megjelenésen alapuló beiratkozást, melynek időpontja 2019. június 21. (péntek).

1. lépés: Bejelentkezés

  • Ha Ön az általános iskolán keresztül már rendelkezik Kréta hozzáféréssel, akkor kérjük jelentkezzen be az általános iskolai Kréta rendszerbe, majd a menüben válassza az e-Ügyintézés pontot.
  • Ha még nincs Kréta felhasználói fiókja, akkor a következők szerint járhat el: látogasson el a https://eugyintezes.e-kreta.hu weboldalra, majd kattintson a Beiratkozás középfokú intézménybe lehetőségre. Ezek után megjelenik a bejelentkező oldal, ahol az "Ideiglenes regisztráció létrehozásához kérjük, kattintson ide…linkre kattintva hozhat létre magának felhasználói fiókot.

Ezek után az e-ügyintézési felületen válassza a bal oldali menüben az Ügyintézési indítása pontot, majd a Beiratkozás középfokú intézménybe lehetőséget! 

2. lépés: Az űrlap kitöltése

Haladjon végig a megjelenő űrlapon, és töltse ki az ott található mezőket! Ha általános iskolai fiókkal jelentkezett be, akkor a legtöbb mező automatikusan kitöltésre kerül az általános iskola által nyilvántartott adatokkal. Kérjük, ebben az esetben is ellenőrizze le az adatok helyességét!

Az igazolványok szekcióban a NEK azonosító kitöltése kötelező. Ez azon az Okmányirodában kapott papíron van rajta, amit akkor kaptak, amikor a NEK adatlap igénylését kezdeményezték a fénykép és aláíráskép felvételezéssel. Ha ezt még nem tették meg, akkor legyenek szívesek mielőbb elfáradni a legközelebbi Okmányirodába/Kormányablakba.

Sajátos nevelési igény, hátrányos vagy egyéb különleges helyzet szekcióban található mezőkben csak abban az esetben jelezzen bármit, amennyiben arról a megfelelő szakszolgálat érvényes szakvéleményével rendelkezik és azt gyermeke a tanulás során figyelembe is szeretné vetetni. Az erre vonatkozó dokumentumokat - amennyiben szükséges - hozza a beiratkozásra magával.

A beiratkozási e-kérelemhez semmit nem kötelező csatolni.

3. lépés: Beküldés és személyes megjelenés

Az űrlap a lap alján található Beküldés gombra kattintva menthető el. Ezek után letöltheti a megszemélyesített beiratkozási adatlapot és a hozzá tartozó nyilatkozatokat, amelyeket aláírva szükséges magával hoznia a beiratkozáskor. Szintén hozza magával a következő dokumentumok eredeti példányait:

  • A tanuló személyi igazolványa
  • A tanuló lakcímkártyája
  • A tanuló TAJ kártyája
  • A tanuló születési anyakönyvi kivonata
  • Az okmányirodában kapott NEK azonosítót tartalmazó lap
  • A tanuló általános iskolai bizonyítványa