Tájékoztató a középfokú iskolai beiratkozásról

A 10/2020. (V.29.) EMMI határozat alapján, a középiskolába felvételt nyert tanuló, szülője, vagy törvényes képviselője útján az iskolába személyesen, vagy elektronikus úton is beiratkozhat.

  • személyes beiratkozás

Időpontja: 2020. június 22. (8-12 óráig)

A beiratkozás osztályonkénti időpontja, helyszíne, a szükséges dokumentumok listája, a felvételt nyert diákok szülei részére létrehozott Microsoft Teams csoportban olvasható.

A tanuló, a diákigazolvány igénylésére vonatkozó kérelmét indítsa el a Kormányablakban, és az itt kapott Nemzeti Egységes Kártyarendszer adatlappal érkezzen a beiratkozásra. Ha az adatlap a beiratkozáskor még nem áll rendelkezésre, azt pótlólag július hónapban, a szerdai ügyeleti napokon 9 és 13 óra között lehet benyújtani a titkárságon.

  • elektronikus beiratkozás

Amennyiben a személyes beiratkozás nem megoldható, a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (KRÉTA) az e-Ügyintézés felületén, 2020. június 15-től biztosítja a szülő, vagy törvényes képviselő részére, hogy a „Beiratkozás középfokú intézménybe – BKI” menüjében elküldhesse a felvételt nyert tanuló adatait a középiskola részére.

Az adatok elektronikus úton történő megküldésének határideje: 2020. június 22.

Ha az elektronikus úton történő beiratkozás során a személyi azonosításra alkalmas iratok másolata nem került csatolásra, ezen iratok a 2020/2021. tanév első napján is bemutathatók.