Gyászhír

Elhunyt Dr. Kreidl Jánosné, Gina néni.

Gina néni azok közé a nagy tanáregyéniségek közé tartozott, akik megalapozták a Jedlik Ányos Gimnázium hírnevét. Rengeteget tanultak tőle a pályakezdő pedagógusok, elleshették a "Tanárság" titkait. Kollégái megbecsülését és bizalmát tükrözi, hogy 1973 és 1978 között igazgatóhelyettesi feladatokat is ellátott. Óriási tudása, türelme, diákok felé mutatott tisztelete követendő példa volt. Sosem volt fáradt, sosem voltak (nem látszottak) gondjai.

Egykori tanítványai mindig elismerően szóltak róla, és sokszor elmondták, mennyi mindent köszönhetnek neki a szaktudáson kívül is. Számára nem egyszerűen hivatás volt a tanítás, hanem élete értelme. Ezt tükrözte szakmai alapossága, lelkesedése, emberi hozzáállása.

Órái ma is példaértékűek lennének, emlékszünk ízes, választékos beszédére és gyönyörű óravázlataira a táblán. Mindenkivel megszerettette a kémiát, tanítványai tisztelték, mert magas igényszintje mellett igazságos és kiszámítható elvárásai voltak. A törődés tőle mindenkinek járt, tehetségtől függetlenül.

Csodálatos ember, nő és barát volt. Őszinte, aki nem bántón, de mindig kifejtette a véleményét, ezzel is arra nevelte és terelte tanítványait, hogy hibáikból tanulva fejlődjenek. Makulátlan eleganciája 40 éven keresztül tükrözte visszafogott stílusát, egyszerűen, smink nélkül, de mindig frissen vasalt köpenyben lépett a diákok elé. Minden lány Ginává akart válni, mert nemcsak a neve volt szép és különleges.

Az érdeklődő diákok számára jutalomként volt tűzijáték, vetítéssel egybekötött úti beszámoló és bankett a Gugger-hegyen, saját nyaralójának a tetőteraszán. Nem kivételezett, 30 év távlatából egyformán emlékezett a legtehetségesebb és a leglustább tanítványára.

Tanítványai és pedagógustársai nagy szeretettel és tisztelettel őrzik emlékét.

A tanárnő temetése szeptember 17-én, 11:15-kor lesz a Farkasréti temetőben.