Gyirkis Emma Laura

A Magyar Lovas Szövetség Szabadidő Szakága közölt interjút Gyirkis Emma Laura 9.E osztályos tanulónkkal.

1. Kérlek mutatkozz be! Mondd el, hogy hívnak, hány éves vagy és hol élsz!

Gyirkis Emma vagyok, 15 éves múltam és Budapesten, Soroksáron élek. A Jedlik Ányos Gimnázum 9. évfolyamos tanulója vagyok.

2. Hány éve lovagolsz? Hol kezdtél? Mindig egy helyen lovagoltál?

2007-ben másfél évesen ültem először pónin, a Pesterzsébeti Lovasiskola lovardájában. 2014-ig jártam oda. 4 éves koromig szombat délelőtti programunk volt 15 perc séta pónival a karámok körül, de ahol lehetőség volt, máshol lóra ültem. 5 évesen kezdtem oktatásra járni.

2014-ben kerültem az Equina Lovassport Egyesület-be, azóta ott lovagolok, versenyzek.

3. Kik voltak az oktatóid, lovasedzőid?

Oktatóim: Pesterzsébeten Szilvási Marianna, Szűcs Vivien, Paska Zsolt, Ócsán Nemcsics Judit, edzőm 2016-tól Kempelen Judit.

5. Milyen lovakat lovagoltál?

Pónikon kezdtem el lovagolni.. Több évig pónikon és nagy lovakon is lovagoltam, illetve versenyeztem ügyességiben. 2017-től versenyzek a mostani lovammal.

6. Hány évig versenyeztél szabadidős keretek között? Milyen versenyszámokban

versenyeztél? Milyen sikereket értél el szabadidős versenyekben?

2014-2017-ben versenyeztem szabadidős versenyeken. 2014-2015-ben az oktatóm lovaival, két pónival és egy nagy lóval indultam a versenyeken. 2016-ban Marco Polo volt a lovam, és 2017 óta Királyrét.

Marco Poloval elért sikerek közül a legjobbak: 2016-ban Ócsán nehéz, illetve ugró 60 cm-en első és második helyezés.

Királyréttel elért sikerek közül a legjobbak: 2017-ben Ócsán 60-70 cm-en második helyezés, a sóskúti döntőn 70-80 cm-en második helyezés, illetve az Akadémia Lovardában 70-80 cm-en első helyezés.

7. Mikor Rajtengedély Vizsgáztál és mely szakágban?

2017. szeptember 15. Díjugratás szakág

8. Milyen változások történtek azóta?

2018-tól a Magyar Lovassport Szövetség díjugrató versenyein veszek részt. 2018-ban REV-esként, még néhány ócsai szabadidős versenyen elindultam 80-90 cm-en, de ezeket csak edzésnek tekintettük már. Azóta Királyréttel versenyzem, ő egy 7 éves magyar sportló.

9. Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

2020 volt eddig a legeredményesebb évünk (25 versenyszámból 13-ban sikerült győznöm), így az egész évre nagyon büszke vagyok. De a legbüszkébb természetesen Kiskunhalason, a Championátus első fordulójának második napján szerzett első helyre, és a Pestmegyei döntőben megszerzett ifjúsági bajnok címemre.

10. Most kik a példaképeid?

Sosem gondolkodtam még el ezen korábban. A legnagyobb példaképem természetesen az edzőm Kempelen Judit. 5 éve dolgozunk együtt, nagyon sokat köszönhetek neki, nélküli biztosan nem sikerült volna ilyen csodálatosan a 2020-as szezon. Persze mindig voltak lovasok, akiknek nagyon tetszett a lovaglása. Talán akiket ma példaképemnek tekintek az Csákányi Dorottya és Vándor Zsófia.

11. Mit üzennél a szabadidős versenyzőknek? Mik lennének a tanácsaid?

Azt üzenném a szabadidős versenyzőknek, hogy legyenek türelmesek, dolgozzanak sokat és a sok munka egyszer meghozza a gyümölcsét.

12. Mik a céljaid a közeli és távolabbi jövőre nézve?

A közeli jövőben szeretnék feljebb lépni 120 cm-re, a regionális döntőn indulni. A távolabbi tervem, hogy jövőre a Championátuson Serdülő A-ban induljak, és szeretnék majd nemzetközi versenyeken is részt venni.

(forrás)

Galéria