Atlétikai sikerek

Rendkívül eredményes nyaruk volt a Jedlik Ányos Gimnáziumban tanuló, Csepeli Diák Atlétikai Club színeiben versenyző atlétáknak

Augusztus 7-én és 8.-án rendezték Szekszárdon az U-18 korosztály Atlétikai Magyar Bajnokságát, amelyen a gimnáziumot négy versenyző képviselte.

A nagyszerű rendezés ellenére a kánikulai meleget nehezen viselték a versenyzők, többeknél enyhe rosszullét is jelentkezett, de a versenyzők ennek ellenére nagyszerűen helytálltak. A legeredményesebb, korosztályának legfiatalabb versenyzője Babinyecz Anna lett, aki meggyőző fölénnyel nyerte meg a 800 méteres síkfutást (2:20.26 p), lett országos bajnok, s vehette át az aranyérmet. Eredménye alapján ő is tagja lett az U-18 korosztályos nemzeti válogatott csapatnak, amelynek tagjai Csehország, Szlovákia és Lengyelország korosztályos csapataival mérettették meg magukat Brnoban. A magyar csapat harmadik helyezéséhez Anna nagyszerű futásával, negyedik helyezésével /2:15.48 p/ nagyban hozzájárult.

Az országos bajnokságon, a 110 méteres gátfutásban harmadik helyen ért célba, (14.58 mp) nagy egyéni rekordot futva, Pesti Máté, s állhatott fel a dobogó harmadik fokára, míg távolugrásban, a népes mezőnyben /556 cm/ 20. helyen végzett.

Rosszulléte után negyedik helyezett lett férfi diszkoszvetésben Raffay Csanád (49.69 m), míg gerelyhajításban az ötödik helyen végzett (54.68 m).

A technikai hibákkal küszködő Tari Tibor György magasugrásban /172 cm/ kilencedik helyen fejezte be a versenyt.

Augusztus 14.-én Albertirsán a 7. Ecsedi László Emlékversenyen vett részt Pesti Máté az U-18 korosztály távolugró versenyszámában, ahol 614 cm-es eredményével második helyezést ért el,

Szabó Viktor Gergő az U-12 korosztályban távolugrásban 437 cm-el első lett, míg 60 m síkfutásban 9.10 mp-el harmadikként állhatott fel a dobogóra.

A gimnáziumba felvételt nyert és a tanulmányait szeptemberben kezdő Tari Zoltán János magasugrásban 186 cm-es nagyszerű egyéni rekordot jelentő eredményével nyerte meg versenyét.

Augusztus 26-án és 27-én, Miskolcon rendezték meg az Atlétikai Bajnokság Észak-keleti terület versenyeinek 3. fordulóját. A verseny eredményei alapján került kijelölésre, hogy mely versenyzők indulhatnak majd szeptember 18.-án ás 19.-én megrendezésre kerülő U-16 korosztály Atlétikai Magyar Bajnokságán.

Kiemelkedő eredményt ért el újabb nagyszerű egyéni rekordot jelentő 188 cm-es ugrásával és nyerte meg a magasugrók versenyét Tari Zoltán János.

Raffay Keve diszkoszvetésben /44,63 m/ második, súlylökésben /11,95 m/ harmadik, míg gerelyhajításban /40,08 m/ hatodik helyezett lett.

Szabó Henrietta súlylökésben egyéni rekorddal /10,15 m/ második helyezett lett, gerelyhajításban pedig /39,53 m/ harmadikként állhatott fel a dobogóra.

Fidrich Viktória gerelyhajításban /40,16 m/ második helyen fejezte be a versenyt.

A versenyen indult négy, a gimnáziumot is képviselő atléta nagyszerű eredményeiknek köszönhetően résztvevői lehetnek az U-16 korosztály Atlétikai Magyar Bajnokságának.

Galéria