Indul a következő Erasmus+ projektünk

Már csak egy hét van hátra és elstartol a magyar Erasmus Scientify csapat az első találkozóra Lisszabonba. Pár szót írnék a mögöttünk és előttünk álló időszakról.
Az Erasmus program célja, hogy képviselje a projekt alapú tantárgyközi oktatást, a csapatmunka, a sokszínűség és az együttműködés elvét.

Célunk, hogy diákjaink számára vonzóvá tegyük bizonyos tudományterületek oktatását egy izgalmas projekten belül. Idén filmrészleteken keresztül szeretnénk érzékeltetni, hogy a biológia, kémia, fizika, matematika tantárgyak kölcsönösen kiegészítve egymást, teljesebb megismeréshez vezetnek.

Hisszük, hogy a csapatmunka nemcsak értelmi, de szociális és érzelmi készségek fejlesztése által, komplexen célozza a tanulók fejlődését.

Fontosnak tartjuk, hogy mi tanárok is fejlődjünk egy ilyen projekt által: megismerjük egymás szempontjait, igyekszünk együttműködően kifejezni ötleteinket, érzéseinket, konfliktust kezelünk, és MINDENEKELŐTT TÁMOGATJUK EGYMÁST.

Lényeges számunkra, hogy a munka központjában az élményszerű projekt alapú, sokoldalúan megközelített ismeretanyag átadása kerüljön, amiben tanulóink SZÍVESEN, MOTIVÁLTAN és BOLDOGAN vesznek részt.
Rengeteg óra áll már most is mögöttünk, de reméljük a nemzetközi csapat tetszését elnyeri a  részletes és látványos elemekkel bővített projekt tervünk.