Ideiglenes felvételi jegyzék 2023.

A 2023/2024-es tanévre jelentkezők ideiglenes felvételi jegyzéke az alábbi mezőben kereshető.
A felvételt nyert tanulók végleges listája (egyeztetett felvételi jegyzék) április 28-ig kerül kihirdetésre a honlapunkon.

A tanulói adatlapok módosításának lehetősége az általános iskolában

A jelentkezések módosítására 2023.03.21-23-án lesz lehetőség. A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje átalakítható, illetve új tanulmányi terület felvételére is lehetőség van, de csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon szerepelt. Ha a felvételiző az iskolánkban nem vett részt szóbeli meghallgatáson egy adott tagozaton, akkor annak felvételét nem kérheti új tanulmányi területként.

Mikor érdemes élni a módosítás lehetőségével?

A jelentkező számára a módosítás lehetősége akkor lehet fontos, ha megváltozott a saját felvételi elképzelése. Inkább más helyre szeretne elsősorban bejutni (és ha több helyre is felvennék, a saját választása, a tanulmányi területek között általa felállított sorrend lesz a döntő), illetve azért, mert lehetősége van olyan új tanulmányi területeket is megjelölni – az intézménnyel folytatott egyeztetést követően -, amelyekbe a bejutás esélye nagyobb.

A jelentkezők rangsorolásának algoritmusa kizárja annak a lehetőségét, hogy az adott intézmény adott tanulmányi területéről egy jelentkező kiessen pusztán azért, mert az adott tanulmányi területet későbbi helyen jelölte meg. Egy adott iskola adott tanulmányi területén egy jobb teljesítményt elért tanulót, ha őt még nem vették fel egy általa inkább preferált (előrébb sorolt) másik tanulmányi területre, nem előzhet meg a felvételnél egy itt rosszabb eredményt elért tanuló. A rangsorból való kiesésnek két oka lehet: az egyik, hogy az illetőt egy általa magasabbra rangsorolt helyre már felvették, a másik, hogy az adott tanulmányi területre a felvehetők létszáma nála jobb felvételi eredménnyel rendelkező tanulókkal már betelt.

Ha a jelentkező a preferált, de a felvételi rangsor alapján bizonytalanabbnak ítélt iskolákat vagy tanulmányi területeket hátrébb, míg a biztosnak tűnő lehetőségeket előrébb sorolja, azzal gyakorlatilag saját magát zárja ki az eredetileg elsők között rangsorolt intézményekből.

(Bővebben a felvételi eljárásban használt algoritmusról: felvi.hu)

Március 17. 22:00: adminisztrációs hibák javítása után a listát frissítettük.
Az ideiglenes jegyzék keresése
Kezdje el gépelni a felvételiző oktatási azonosítóját vagy jeligéjét az alábbi mezőbe, majd válassza ki a keresett felvételizőt!