Föld Napja vetélkedő

Iskolánk a fenntarthatósági témahét keretén belül idén is megszervezte a Föld Napi Vetélkedőt, amelyen 17 csapat vett részt.

A vetélkedő mottója: „Senki nem követhet el nagyobb hibát, mint az, aki azért nem tesz semmit, mert amit megtehet, az kicsiny” (Edmund Burke)

A verseny két fordulóból állt. Az első fordulóban minden csapatnak le kellett adni egy plakátot a klímaváltozással kapcsolatos témával, illetve saját mottóval. A második fordulóban a kisgimnazisták 6 csapata a Kis-Duna öbölben mérte össze tudását játékos, izgalmas feladatokkal, mindezt 6 állomáson. A nagygimnazisták a Kopaszi-gáton vetélkedtek. Néhány csapat plusz segítséget is kapott az iskolánkban éppen akkor zajló Erasmus+ programban résztvevő külföldi diákoktól. A nagyobbak vetélkedőjét 11 feladat nehezítette. A versenyfeladatok mind más-más tudásra voltak kiélezve, így mindenki számára volt lehetőség kibontakozni.

A végeredménytől függetlenül minden csapat remekül helytállt, csodaszép plakátok születtek, köszönjük, hogy idén is ennyien jelentkeztetek! Köszönjük a segítőknek, tanárainknak és Zaha Enikő tanárnőnek a versenyszervezést! Reméljük jövőre is lesz lehetőség egy ilyen jó hangulatú verseny megrendezésére!

Zai Flóra (10/E)