Öregdiák találkozó

Immáron hetedik alkalommal rendeztük meg a „kerek tízes” érettségi évfordulójukat ünneplő öregdiákok találkozóját. December 7-én újra találkozhattak egymással az 1958, 1968, 1978, 1988, 1998 és a 2008-as tanévekben érettségizők. A megjelent vendégek között köszönthettük Borbély Lénárd polgármestert, Morovik Attila alpolgármestert, Tóth Jánost, a Dél-pesti Tankerületi Központ igazgatóját, Tóth Endre tankerületi igazgató-helyettest, Zanati Béla nyugalmazott igazgatót, valamint Kispál György címzetes esperest.

Először Borbély Lénárd polgármester szólt az ünneplőkhöz. Örömét fejezte ki arról, hogy évről évre újra találkozhatnak egymással az öregdiákok s ezt az önkormányzat a jövőben is támogatni fogja. Felhívta a figyelmet arra, hogy az intézmény egy nagyszabású felújítás előtt áll. „Németh Szilárd országgyűlési képviselő jóvoltából és közbenjárásával a magyar kormány ötmilliárd forint támogatást nyújt a Jedlik gimnázium átépítésére” – tette hozzá.

Az öregdiákokkal való kapcsolattartás mindig kiemelt célja és feladata volt a gimnáziumnak, amellyel élményekben gazdagító közösségi együvé tartozást erősítjük – mondta el Bese Benő igazgató köszöntésében.

Hangsúlyozta: a találkozások fontos visszajelzést adnak az iskolának az oktatás színvonaláról, hogyan boldogulnak az egykori diákok, milyen sikeresek lesznek az életben.

Az igazgató megköszönte a csepeli önkormányzat és a tankerületi központ támogatását, majd emléklapot és ajándékcsomagot adott át a hatvan, ötven, negyven, harminc, húsz és tíz éve érettségizőknek.

Az ünnepi műsor után megkoszorúzták a földszinten az iskola névadójának, Jedlik Ányosnak a szobrát, és az alapító igazgató, Vályi Hugó bencés atya emléktábláját. Ezt követően az első emeleten Hegyi Balázs emléktáblájánál helyeztek el koszorút, majd a harmadik emeleten a Vermes-teremnél és a Kövesi-teremnél emlékeztek.

(csepel.hu)

Köszöntők

(lejátszási lista; a videók között a bal felső ikonnal lehet váltani)

Tanulói produkciók

(lejátszási lista; a videók között a bal felső ikonnal lehet váltani)

Érettségi oklevelek átadása

Egykori diákjaink visszaemlékezései

(lejátszási lista; a videók között a bal felső ikonnal lehet váltani)