Tankönyvrendelés jóváhagyása

Tisztelt Szülők!

Hamarosan összeállítjuk a következő tanévre vonatkozó tankönyvrendelési listákat. A korábbi évektől eltérően idén a KELLO Szülői ügyfélkapuján keresztül lesz lehetőségük a rendelést ellenőrizni, és bizonyos könyveket szükség esetén lemondani (például ha idősebb testvér révén már rendelkeznek az adott könyvvel).

A szülői felület a https://szuloifelulet.kello.hu/ weboldalon érhető el. A rendelés megtekintéséhez és módosításához nem szükséges regisztrálni a rendszerbe, az iskola települése, neve, majd a tanuló oktatási azonosítójának megadása elegendő a belépéshez. A tanuló oktatási azonosítója a diákigazolványon is szereplő, 11 jegyből álló, hetessel kezdődő szám.

Bejelentkezés után a Diák rendelései menüpontot választva lesz látható a jövő évi tankönyvrendelés, a Részletek gombra kattintva pedig megjelennek a rendelés részét képző tankönyvek. Amikor a rendelések összeállításával elkészültünk, a Jóváhagyás státusza mezőben a Jóváhagyásra vár szöveg jelenik majd meg. Ilyenkor minden tankönyv mellett megjelenik majd a Jóváhagy illetve az Elutasít lehetőség. Kérjük, hogy a megrendelni kívánt tankönyveket hagyják jóvá, azokat pedig, amivel már rendelkeznek, utasítsák el! Végül a táblázat alatt található Jóváhagyás gombra kattintva küldjék vissza nekünk a táblázatot.

A rendelés részleteit folyamatosan láthatják, és az adatok változhatnak, ahogy töltjük fel a rendeléseket a rendszerbe. A jóváhagyást viszont csak akkor tudják megtenni, ha véglegesítettük az összes tanuló rendelését. Ennek megtörténtéről a későbbiekben külön tájékoztatást adunk.

A felület részletes, képes útmutatóját, és a KELLO tájékoztató levelét az alábbiakban csatoljuk.