Angol tagozat

Iskolánkban hosszú évtizedek óta működik angoltagozat, talán a legnépszerűbb „célpontja” a felvételizőknek. Minden évben többszörös a túljelentkezés, átlag 150 diák próbálkozik, hogy bejusson a 2x15 helyre. Pár éve már 2 osztályban indítunk 1-1 csoportot, hogy kielégíthessük a megnövekedett igényeket.

Szóbeli felvételi vizsga során szelektáljuk a jelentkezőket, az elvárások és témakörök listája, valamint a vizsga menetének leírása megtalálható iskolánk honlapján. Felhívnánk a figyelmet, hogy nem kezdőszintről indulnak a csoportok, a minimum elvárás az A2 szint.

Nagyon lényeges számunkra, hogy a jelentkezők kreatívak, motiváltak, kommunikatívak és együttműködőek legyenek. Ezt legalább olyan fontosnak tartjuk, mint a már meglévő tudást.

Fel szeretnénk hívni az érdeklődők figyelmét, hogy csak olyanok pályázzanak, akik bírják a terhelést, a napról napra történő rendszeres és alapos szótanulást, nagyobb mennyiségű feladatok végrehajtását.

Az első 2 évben heti 6 órájuk van a diákoknak, az utolsó 2 évben heti 5 óra. A gyakorlat szerint a 10. év végén (esetenként 11. osztályban) előrehozott középszintű érettségit tesznek a tanulók, amelyet (rendszerint egy B2-es nyelvvizsgával kiváltott) osztályozóvizsga előz meg. Ezek után már bármikor tehetnek – a kijelölt időszakban- szintemelő érettségi vizsgát. Nagyon gyakran diákjaink C1-es nyelvvizsgával zárják tagozatos tanulmányaikat.

Természetesen párhuzamosan, kezdőszintről indulva, tanulnak egy második idegen nyelvet is tagozatosaink, amely adott, azaz nem választható. Ez lehet francia, spanyol vagy német. Gyakran tesznek B2-es nyelvvizsgát ezekből a nyelvekből is a 12. osztály végén a tehetséges angolosok, hiszen erre is marad energiájuk, ha már a 11. év végén rendelkeznek érettségivel, nyelvvizsgával angolból.

A téli szünet előtti utolsó napokban, a karácsony jegyében, angol nyelven zajló workshopokat, vetélkedőket szervezünk. Ezeken bárki, aki jedlikes, részt vehet, hiszen iskolánkban kivétel nélkül mindenki tanulja az angol nyelvet. Persze a tagozatosok itt is előnyben vannak ;)


Íme egy, a karácsonyi készülődés hangulatát idéző kép

Igyekszünk minél színesebb formában, korszerű módszerekkel fejleszteni diákjaink kompetenciáit, tudását, igazodva az érettségi és a különböző típusú nyelvvizsgák követelményeihez, elvárásaihoz. Ezen kívül kulturális, történelmi, művészeti, környezetvédelmi, és emberjogi ismereteket is közvetítünk. Kurzus könyveinket ilyen szempontok szerint választjuk ki. Diákjainkat felkészítjük a gyakorlati életre, megtanítjuk őket véleményt formálni és kifejezni azt.

Iskolánk Microsoft referencia intézmény, tehát az IKT eszközök széles skálája áll rendelkezésünkre, amiket a nyelvoktatásban is nap mint nap használunk.

Felesleges ecsetelnünk, hogy az angol nyelv ismerete és gyakorlati használata manapság alapvető és elengedhetetlen, a legtöbb esetben feltétele lehet egy állás betöltésének. Pontosan emiatt fontos, hogy minél magasabb szintű és minél tökéletesebb nyelvtudással rendelkezzenek diákjaink tanulmányaik végén, hogy a jövőben „versenyképesek” legyenek a többi potenciális jelölttel szemben.

Végül szeretnénk megosztani néhány videót, amit angolos diákjaink készítettek arról, miért is jó angolosnak lenni.

 

 

Az angol nyelvi munkaközösség tanárai szeretettel várják a rátermett és felkészült, lelkes és elszánt jelentkezőket!